Jordbundsundersøgelse – hvorfor nu det?

En jordbundsundersøgelse er grundlæggende set en analyse af jorden og forholdene i jorden. Undersøgelsen kaldes også for en geoteknisk undersøgelse. Analysen er vigtig i forbindelse med nye byggerier, da det er vigtigt at kende til jordbundsforholdene og jordens bæreevne, så der kan foretages et kvalificeret valg af funderingsmetode.

Sådan laver man en jordbundsundersøgelse

Undersøgelsen laves ved at lave en eller flere boreprøver med en speciel kran med boregrej. Nogle gange kan det være nødvendigt med mere end én boreprøve fra samme sted for at kunne kortlægge det bæredygtige jordlags konjunkturer.

Boreprøven giver et overblik over typerne af jordlag – sand, ler, muld og i hvilken dybde det bæredygtige jordlag befinder sig i. Prøven viser desuden jordens pH-værdi, indholdet af næringsstoffer, vandindhold og forurening.

Krav om jordbundsundersøgelse?

I mange kommuner er der krav om analyse af jordbundsforholdene for at give tilladelse til at tage jorden i brug. Flere forsikringsselskaber stiller ofte lignende krav i forhold til at tegne byggeskadeforsikring.

Jordbundsundersøgelsen er desuden vigtig for at få styr på, hvor det bæredygtige jordlag befinder sig i undergrunden inden man bygger nyt. Et bæredygtigt jordlag er det lag i jorden, der har en fasthed og hårdhed, der giver den styrke til at bære en bygning.

Det betyder kort sagt, at det bærende jordlag kan have styrken til at bære forskellig vægt. Derfor kan et stykke jord være bæredygtigt til et parcelhus, men ikke nødvendigvis bæredygtigt til en skyskraber.

Kend din jord før du bygger

Når du har fået den afsluttende rapport på jordbundsundersøgelsen ved du, hvor langt nede i undergrunden det bæredygtige jordlag befinder sig. Dernæst er det blot at skabe en stabil forbindelse mellem det bæredygtige jordlag og den bygning, der skal bygges.

Lad JORD•MILJØ A/S lave jordbundsundersøgelsen, så du kan bygge dit drømmehus på sikker grund.

Ønsker du at blive ringet op?

✔ Få et gratis og uforpligtende tilbud
✔ Få svar på dine spørgsmål
✔ Få råd og vejledning

Eller bliv ringet op for noget helt andet!

Udfyld hurtigt og nemt formularen og vi ringer dig op hurtigst muligt.
    Ikke kategoriseretJordbundsundersøgelse – hvorfor nu det?