Bortkørsel af jord i forbindelse med byggeri

Et byggeri giver rigtig meget overskudsjord. Der skal fjernes en masse jord, så der kan støbes fundament til huset. Jord er ikke bare jord, og der gælder særlige regler for bortkørsel af jord – især hvis der er tale om forurenet jord.

Bortkørsel af jord i store mængder

Står du med en masse overskudsjord fra et byggeri, skal du kontakte din kommune for at høre, hvordan reglerne er for bortkørsel af jord. De store mængder jord kan dog være besværligt at transportere væk, hvis du skal gøre det selv. Derfor kan det være en fordel at få et større entreprenørfirma til at klare opgaven for dig. De kender desuden reglerne for bortkørsel af jord i kommunen.

Får du en entreprenør til at fjerne jorden, bør du være opmærksom på, hvordan de graver jorden væk. Store maskiner trykker nemlig jorden sammen, så vand og planterødder ikke kan trænge gennem jorden. Dette kaldes traktose, og er skadeligt for jorden.

Bortkørsel af forurenet jord

Der gælder særlige regler for flytning af jord. Det er vigtigt at den jord der skal flyttes ikke er skadelig for grundvand, mennesker og miljøet. Både den der flytter jorden og den der tager imod den, skal være sikre på, at jorden ikke er skadelig.

Får du mistanke om, at jorden er forurenet skal du melde det til kommunen med det samme.

Er det forurenet jord, der skal flyttes, skal bortkørslen af jorden meldes til kommunen. En kopi af denne anmeldelse skal følge jorden, når den flyttes. Desuden skal bortkørsel af jord, der er forurenet foregå i et tæt og overdækket lad, eller en lukket miljøcontainer.

Vær sikker på at du overholder alle reglerne ved at bestille analyse og flytning af jord hos JORD•MILJØ A/S.

Ønsker du at blive ringet op?

✔ Få et gratis og uforpligtende tilbud
✔ Få svar på dine spørgsmål
✔ Få råd og vejledning

Eller bliv ringet op for noget helt andet!

Udfyld hurtigt og nemt formularen og vi ringer dig op hurtigst muligt.
    Ikke kategoriseretBortkørsel af jord i forbindelse med byggeri